Zavřené restaurace a vy doma točíte stále stejná jídla dokola? Mám pro vás řešení v podobě snadného a výtečného receptu. Zapečené masové koule zalité jemnou omáčkou. Vyzkoušíte jednou a do vašeho, stále opakujícího se jídelníčku přibyde jeden další a velmi chutný.
Každý se nacházíme ve stejné době, kdy vařit musíme opravdu denně. Pomalu ani nevíme, jak vypadají restaurace a pocit, že za vás uvaří někdo jiný a vy si můžete jen sednout, dát si dobré pití a jídlo a konečně si odpočinout.
Nápady dochází a jídlo, které jste milovali teď nemůžete ani vidět. Zapečené masové koule s mrkví je super řešení na lehčí večeři a bude chutnat každému. Baví mě chuť masa s mrkví, proto jsem si tento recept oblíbila. Uvidíte sami, jak vás příjemně překvapí a budete ho pravidelně kuchtit.
1. Ze všeho nejdřív si připravíme masovou směs.
TIP: Rýži doporučuji uvařit den předem, nebo alespoň hodinu před vařením.
2. Maso společně s pytlíkem uvařené rýže smíchejte důkladně dohromady.
3. Přidejte vejce, sůl, pepř a promíchejte.
4. Nastrouhanou mrkev vmíchejte do směsi.
5. Nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek přidejte jako poslední.
6. Masovou směs nechte chvíli odležet.
7. Na omáčku si připravte misku.
8. Vložte protlak a zakysanou smetanu.
9. Přidejte sůl, pepř, červenou papriku a promíchejte.
10. Dle chuti můžete přidat i cukr, jestli vám přijde omáčka kyselejší.
11. Konzistence má být tekutější, proto přilijte vodu, ale hlídejte, aby nebyla řídká jako voda. 100 ml je orientační, dejte na aktuální konzistenci.
12. Připravte si pekáč, ve kterém budete koule zapékat. Troubu zapněte na 180 stupňů Celsia.
13. Masové koule tvořte velikostně dle vašeho uvážení a vkládejte je vedle sebe do pekáče.
14. Jakmile budete mít naplněný pekáč, omáčkou zalijte koule a dejte péct na 1 hodinu.
INFO: Kdo chce, může si navrch nasypat sýr.
Hotové koule podávejte s rýží, bramborem nebo i s těstovinami, kdo by chtěl. Já používám rýži a za mě super.
Mějte se krásně a dobrou chuť!
Vaše B.
Zdroj: Barbora Benešová
Zdroj: Barbora Benešová