Tvarohová bublanina je jako nový update té tradiční. Jednou ochutnáte a už nebudete chtít jinou. Doporučuji využít ovoce, které máte k dispozici a užít si ji s krásně křupavou drobenkou navrchu.
Ovocné koláče a bublaniny máme rádi snad všichni. Jejich křehkost a lahodnost vždy uvítáme, navíc je tento druh dezertu snadný na přípravu, tudíž ho zvládnou všichni. Dalším, dle mého názoru, plusem této pochoutky je fakt, že se nejedná o suchou buchtu, ale naopak vláčnou a jemnou, která vám neuvízne v krku!
Já osobně tvarohovou bublaninu miluji a za poslední měsíc jsem ji pekla miminálně 3x, a stále se jí nejde přejíst, naopak vám je líto, jak rychle mizí z plechu. Jakmile ji jednou upečete, tak pochopíte, proč máte stále tendenci chodit a krájet. Recept jsem získala od přítelovi babičky, která je nejen skvělá žena, ale i kuchařka a pekařka. Podělila se se mnou s mnoho receptů, ovšem tento patří mezi mé velké favority. A s velkou jistotou v psaní jsem si více než jistá, že si tuto výbornou bublaninu zamilujete také.
1. Ze všeho nejdříve si připravte mísu a ruční šlehač.
2. Žloutek oddělte od bílků. Z bílků vyšlehejte sníh.
TIP č.1: Opět doporučuji šlehat s trochou solí a postupně přidávejte rychlost šlehání.
3. Žloutek smíchejte s moučkovým cukrem a šlehejte do pěny.
4. Přidejte vaničku tvarohu a olej. Vše důkladně prošlehejte, abyste neměli v těstu hrudky.
5. K těstu přidávejte mouku společně s práškem do pečiva. Sypte postupně.
6. Odložte ruční šlehač a pomalými krouživými pohyby přidávejte vyšlehané bílky. Vmíchávejte opatrně a nejlépe použijte stěrku.
7. Připravte si plech, na kterém budete bublaninu péct.
8. Můžete si vzít pečící papír a těsto nalít, ale já osobně používám máslo na vymazání a hrubou mouku na vysypání.
9. Těsto vylijte na plech.
10. Přidejte množství a druh ovoce jaký zrovna chcete, aby bublanina obsahovala.
TIP č.2: Já osobně dala borůvky, meruňky a jahody. A tato kombinace mi chutná ze všeho nejvíce.
Fotografie od Barbory Benešové
11. Připravte si drobenku z daných ingrediencí. Vše dejte do jedné misky a důkladně propracujte tak, aby vám drobenka vznikla.
Fotografie od Barbory Benešové
13. Drobenkou posypte celý plech a následně vložte do rozehřáté trouby na 200 stupňů Celsia.
14. Pečte cca 30-40 minut, nutno hlídat.
TIP č.3: Doporučuji po 25-30 minutách vzít špejli a do krajů bublaniny píchnout a zjistit, jak na tom těsto je.
15. Hotovou bublaninu nechte vychladnout a můžete s radostí podávat rodině či návštěvě.
Mějte se krásně a dobrou chuť!
Vaše B.
Fotografie od Barbory Benešové