Sháníte rychlou a chuťově výbornou bábovku? Takovou, která vydrží čerstvá a vláčná několik dní? Ovšem upozorňuji, víc jak den či dva z důvodu návštěvnosti nevydrží.
Shánítě rychlou a chuťově výbornou bábovku? Takovou, která vydrží čerstvá a vláčná několik dní? Ovšem uporozňuji, víc jak den či dva z důvodu návštěvnosti nevydrží.
Dlouho jsem hledala bábovku, ke které nebudu muset mít dýchací přístroj a litr vody vedle z důvodu suché bábovky. Dostala jsem tip na tvarohovou bábovku, kterou poslední dobou děláme v rodině častěji než klasickou. Je rychlá, pro někoho výhodou, že neobsahuje mouku, a také vláčná, takže na všední dny k snídani či svačině vyhovující.
1. Nejdříve si předehřejte troubu na 170 stupňů Celsia, záleží samozřejmě na typu trouby, horkovzdušnou doporučuji na 150.
Na tento dezert budete potřebovat 2 mísy.
2. Připravte si větší mísu, ve které se vám budou ingredience lépe šlehat. Zároveň si můžete vyndat i šlehač, který budete využívat také.
3. Do mísy dejte změklé máslo, cukr, žloutky, jestli budete používat, tak i citronovou kůru a všechno vyšlehejte do pěny. Krupičku přímíchejte do pěny společně s přáškem do pečiva, promíchejte a poté přidejte tvaroh.
4. V druhé míse budete šlehat bílky společně se špetkou soli. Vyšlehaný sníh opatrně po malých dávkách vmíchejte (ručně) do žloutkové pěny.
5. Jestliže máte silikonovou formu, máslo a mouku na vysypání nebudete potřebovat. Ten, kdo je zastáncem klasiky, tento krok přeskočit nemůže z důvodu přilepení k formě. Pokud chcete mít bábovku zcela bez mouky, můžete na vysypání použít také krupičku.
6. Pečte necelou hodinu, dávejte pozor, ať se vám nespálí. Protože se jedná o bábovku s obsahem tvarohu, zde neplatí pravidlo se zkoušením špejlí. Těsto se vám bude zdát neupečené pořád, ale věřte mi, nechte ji hodinu péct a je vážně hotová.
Bábovku nechte pořádně vychladnout a poté posypte moučkovým cukrem.
Přeji dobrou chuť!
Vaše B.