Kuřecí maso, které se rozplývá mezi sýrovo smetanovou omáčkou. Pro milovníky sýrů všeho druhu a lahodných chuťových spojení jsem sepsala recept, který se v naší rodině objevuje od mého dětství. Tuto omáčku musíte ochutnat!
Mám ráda výzvy, někdy ale si stačí pohrát s málo ingrediencemi a super jídlo máte na stole. Tuto omáčku si zamiluje každý, kromě těch, kteří nejsou úplně milovníky sýrů, ale i ty byste, dle mého názoru, přemluvili k ochutnání taky. Lahodná chuť sýrů je opravdu nepřekonatelná. Dominantu hrají samozřejmě česnek společně s nivou, ale to je asi právě to, co je na této omáčce tak dobré. Věřte mi, že ji zkusíte jednou a příště vám ji budou zobat ještě z pánve.
1. Ze všeho nejdřív si dejte vařit těstoviny. Výběr je v tomto případě hodně individuální, záleží jaký druh těstovin máte rádi, jen bych nedoporučovala špagety, to by byla omáčka jinde, než na talíři. Doporučuji penne/fusilli. Zamilovala jsem si teď mini od Panzani, takže u mě vedou tyhle. Vařte podle návodu na obalu.
2. Mezitím si nakrájejte kuřecí prsa na kostičky či malé kousky a dejte na olej s trochou másla. Maso nechte zatáhnout a lehce osmahnout, ale ať nechytá zlatavou barvu.
3. Osolte, opepřte.
4. Maso zalijte smetanou a nechte pořádně prohřát. Jestliže máte v plánu dělat jídlo pro více lidí, samozřejmě přidejte maso i smetanu, ale nedávejte jí zase zbytečně moc, tolik tekutá tato omáčka nebude.
5. Přidejte česnek a postupně můžete přisypávat druhy sýrů KROMĚ TAVENÉHO. Až se sýry důkladně rozpustí, ochutnejte. Z důvodu nivy dávejte pozor na sůl, abyste pokrm příliš nepřesolili. Jestliže se vám to bude zdát málo slané, klidně dosolte.
6. Jako finální krok přidáváme tavený sýr. Je nutno upozornit, že se roztéká déle než ostatní sýry, proto si dejte záležet, míchejte tak, aby se dobře roztekl.
TIP: Někdo to nemusí, ale já osobně mám někdy ráda jako takové obohacení přidávat i uvařenou brokolici. Je to zajímavější a obohacené o něco jiného. Samozřejmě chápu, že ji někdo nemá rád, ale jen že tu taková možnost existuje.
7. Uvařenou omáčku a těstoviny nemíchejte dohromady. Vždy si dejte na talíř těstoviny, poté omáčkou polijte.
Doufám, že jsem milovníky sýrů dostatenčně navnadila a potěšila tímto receptem. Zvládne to každý, kdo to vaření alespoň trochu má rád. A věřte, že to stojí za to.
Mějte se krásně a dobrou chuť!
Vaše B.
Zdroj: Barbora Benešová