Podzimní jídla jsou vždycky barevná a plná vitamínů, a přesně to splňuje i tento salát. Zaručí sytost, radost z jídla a navíc přípravu na další mísu. Ochutnejte tento jednoduchý, ale velmi chutný salát, který si zamiluje každý.
Neustále vymýšlet jídla je někdy oříšek a mnohokrát už i otrava, protože zkrátka nevíte co. Tento jednoduchý salát je nejen rychlý, ale i opravdu skvěle chuťově vyvážený a doslova naprostá mňamka. Další plusový bod, kterým si mě tento salát získal, je ten, že ho opět můžete obměnit nebo to, co vám nechutná jednoduše nahradíte něčím jiným.
Já, jakožto ne zcela velký fanda červené řepy jsem zkusila i jiné varianty a musím říct, že chutná bomasticky. Stačí mít základní suroviny na daný salát, abyste vytvořili alespoň něco z tohoto receptu, ale jakou zvolíte zeleninu nebo jestli přidáte i něco navíc, to je zcela na vás.
1. Do misky si nasypte celé balení polníčku, rukoly nebo ledového salátu.
2. Nakrájete jarní cibulku a promíchejte.
TIP: Kdo chce, může přidat do této vitamínové bomby i česnek, ale upozorňuji, že to chce opravdu opatrně.
3. Červenou řepu si krájejte rovnou v míse nebo na prkénku, které už nebudete už tolik používat z důvodu barvy.
4. Kdo červenou řepu do salátu nechce, přidejte místo toho rajče, papriku, okurku.
5. Osolte a opepřte.
6. Zálivku si připravte z medu, balsamica a olivového oleje. Vše důkladně vyšlehejte ručním šlehačem.
7. Zálivkou zalijte salát a promíchejte.
8. Nakrájejte si nebo si nadrobte balkánský sýr a přidejte do salátu. Opět promíchejte.
Salát máte hotový. Můžete podávat ihned nebo případně nechat chvíli v lednici. Salát jezte samotný nebo s kousek čerstvého a křupavého pečiva.
Mějte se krásně a dobrou chuť!
Vaše B.