Kuskus se zeleninou a tuňákem

Popis receptu

Přijdete pozdě z práce a nevíte, co rychle uvařit hladovým krkům? Mám pro vás jednoduchý a velmi dobrý recept, který si zaručeně oblíbíte! 

Kuskus se zeleninou a tuňákem
Fotografie od Barbora Benešová
Ingredience
5 porcí

  • 500 g celozrnného kuskusu
  • 150 g sterilizované kukuřice
  • 160 g sterilizovaného hrášku
  • 320 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • sůl
  • pepř
Klikni na ingredience, které máš použité.
Další informace
Doba přípravy 20 minut
Doba pečení 20 minut
Náročnost velmi snadné
Celkem 5 porcí

Postup

Přijdete pozdě z práce a nevíte, co rychle uvařit hladovým krkům? Mám pro vás jednoduchý a velmi dobrý recept, který si zaručeně oblíbíte! 


Každý z nás, kdo vaří má dny, kdy by se přihlásil do Prostřena a zazářil svým čtyř chodovým menu. Ovšem jsou i takové, kdy byste nejradši do kuchyně ani nevkročili. Proto jsem pro vás vymyslela recept, který je nejen že strašně rychlý a jednoduchý, ale vyjde vás i na velmi malý peníz. Rodinu tím zasytíte a navíc je to i perfektní volba do krabičky do práce nebo do školy. Já osobně mám ráda, když si občas můžu vzít jídlo i den poté a tohle je snad další den ještě lepší. 

1. První co udělejte - kuskus. Vždy se dává v poměru 1:2, tudíž 1 hrnek kuskusu, 2 hrnky vody. Já osobně dělám buď z celého pytlíku, nebo jen z půlky, záleží na hladu a na počtu osob. 
2. Kuskus dejte do hrnce a mezitím si postavte na horkou vodu v konvici. Je to rychlejší. Osolte, nechte takových 10 minut pod pokličkou. 

3. Mezitím si dejte do mísy tuňák i se šťávou, kukuřici a hrášek. Zamíchejte, přidejte sůl a pepř. Jestli chcete, můžete do směsy přidat i sterilizované fazole, cizrnu, nakládanou papriku, mrkev, vlastně cokoliv, co máte rádi a nebo máte ve spíži. 

4. Jesliže je kuskus hotový, přidejte do směsi a pořádně promíchejte. Můžete pokapat i olivovým olejem, jestli vám to přijde sušší. Mně osobně k tomu chutnají cherry rajčata, které si přidám navrch. Kdo chce, může dochutit podle svého a hurá na talíř. 

U tohoto receptu se mi líbí, že je rychlý a jednoduchý a další výhodou je, že si ho můžete dělat na milion způsobů a bude vždycky dobrý. Doporučuji a snad vám bude chutnat. 


Mějte se krásně a dobrou chuť! 


Vaše B.