Přijdete pozdě z práce a nevíte, co rychle uvařit hladovým krkům? Mám pro vás jednoduchý a velmi dobrý recept, který si zaručeně oblíbíte!
Přijdete pozdě z práce a nevíte, co rychle uvařit hladovým krkům? Mám pro vás jednoduchý a velmi dobrý recept, který si zaručeně oblíbíte!
Každý z nás, kdo vaří má dny, kdy by se přihlásil do Prostřena a zazářil svým čtyř chodovým menu. Ovšem jsou i takové, kdy byste nejradši do kuchyně ani nevkročili. Proto jsem pro vás vymyslela recept, který je nejen že strašně rychlý a jednoduchý, ale vyjde vás i na velmi malý peníz. Rodinu tím zasytíte a navíc je to i perfektní volba do krabičky do práce nebo do školy. Já osobně mám ráda, když si občas můžu vzít jídlo i den poté a tohle je snad další den ještě lepší.
1. První co udělejte - kuskus. Vždy se dává v poměru 1:2, tudíž 1 hrnek kuskusu, 2 hrnky vody. Já osobně dělám buď z celého pytlíku, nebo jen z půlky, záleží na hladu a na počtu osob.
2. Kuskus dejte do hrnce a mezitím si postavte na horkou vodu v konvici. Je to rychlejší. Osolte, nechte takových 10 minut pod pokličkou.
3. Mezitím si dejte do mísy tuňák i se šťávou, kukuřici a hrášek. Zamíchejte, přidejte sůl a pepř. Jestli chcete, můžete do směsy přidat i sterilizované fazole, cizrnu, nakládanou papriku, mrkev, vlastně cokoliv, co máte rádi a nebo máte ve spíži.
4. Jesliže je kuskus hotový, přidejte do směsi a pořádně promíchejte. Můžete pokapat i olivovým olejem, jestli vám to přijde sušší. Mně osobně k tomu chutnají cherry rajčata, které si přidám navrch. Kdo chce, může dochutit podle svého a hurá na talíř.
U tohoto receptu se mi líbí, že je rychlý a jednoduchý a další výhodou je, že si ho můžete dělat na milion způsobů a bude vždycky dobrý. Doporučuji a snad vám bude chutnat.
Mějte se krásně a dobrou chuť!
Vaše B.