Kuřecí stripsy z KFC

Popis receptu

Kdo by neznal kuřecí stripsy z KFC. Jejich vůni, křupnutí po prvním soustu a lahodnost, pro kterou všichni chodíme. Udělejte si pravé stripsy i u vás doma.

Kuřecí stripsy z KFC
Fotografie od Barbora Benešová
Ingredience
6 porcí

  • Marináda:
    • 500 g kuřecího masa
    • 1 lžička soli
    • 1 lžička mletého chilli (volitelné)
    • 2 lžičky mleté červené papriky sladké
    • 1 lžička mletého pepře
  • Tekutá směs na obalení:
    • 1 hrnek hladké mouky
    • 1 vejce
    • 1 lžička mletého česneku
    • sůl
    • pepř
    • voda dle potřeby
  • Suchá směs na obalení:
    • 1 hrnek hladké mouky
    • 1 lžička mletá červená paprika
Klikni na ingredience, které máš použité.
Další informace
Doba přípravy 30 minut
Doba pečení 15 minut
Náročnost střední
Celkem 6 porcí

Postup

Kuřecí stripy z KFC známe všichni a rádi si je občas dopřejeme. Máme rádi jejich křehkost, pikantnost a hlavně křupnutí. I když se zdá, že není možné recept najít, zde najdete přesnou kopii, která vás mile překvapí. 

Sepsala jsem pro vás recept a postup, abyste si je mohli udělat i v pohodlí domova a pár surovin. Nehledejte v tom vědu, stačí postupovat dle receptu a postupu a kuřecí stripy můžete mít dneska k večeři. 

 

Marináda:

1. Ze všeho nejdřív si důkladně umyjte a očištěte kuřecí prsa. 

2. Kuřecí prsa nakrájejte tak, abyste se co nejvíce trefili do tvaru stripsů - nakrájejte je na širší proužky. 

3. Kuřecí prsa si dejte do misky, přidejte mletou červenou papriku, sůl a pepř. Kdo chce, přidejte i volitelnou složku v podobě mletého chilli. 

4. Důkladně vše promíchejte a nechte alespoň půl hodiny v lednici odpočinout. 


Tekutá směs na obalení:

5. Do mísy si nasypte mouku, přidejte vajíčko, sůl, pepř a mletý česnek. 

6. Vše promíchejte, abyste měli veškeré ingredience promíchané. 

7. Přidávejte postupně vodu a míchejte. Požadovaná konzistence musí být tekutá, ale jen mírně, mějte spíše takové těstíčko. 


Suchá směs na obalení: 

6. V další misce si připravte suchou směs na obalení před smažením. 

7. Smíchejte mouku a mletou červenou papriku. 

8. Maso ve směsi postupně obalujte. Obalujte důkladně. 

9. Obalené maso vkládejte na pánev s rozehřátým olejem.

TIP: Doporučuji řepkový olej, lépe snáší vyšší teplotu. 

Podávejte ještě teplé, abyste si užili tu pravou křupavost. 

 

Mějte se hezky a dobrou chuť!

Vaše B.


Zdroj: Barbora Benešová


Zdroj: Barbora Benešová