Spojení kakaa a banánů je naprostá slast pro chuťové buňky. Ten, kdo neochutnal, jakoby nežil. Jedinečná pochoutka, která vytvoří úsměv na tváři nejen dětem, ale i dospělým.
Taky se vám někdy stalo, že byste usínali a najednou vám začaly hlavou probíhat nápady na recepty a ingredience spojené s ním? Jak budete míchat těsto, připravovat papírové košíčky a těšit se na výsledek? Ne? Mně tedy ano a tentokrát za to mohly tyto jedinečné a vláčné kakovo-banánové muffiny. Nikdy jsem netušila, jak něco takového může společně výborně fungovat.
Klasické muffiny známe asi každý, ale tyto jsou jedinečné v tom, že v nich je banán. Stejně jako jablka, pokrmu dodávají vláčnost a svůdně nasládlou chuť, díky které nemusíte ani tolik dezert sladit. Nemohla jsem si pomoci a z nočního přemýšlení se hned ráno stala realizace. Není nic lepšího, než když ráno pijete čaj, pouštíte si svou oblíbenou hudbu a u toho cítíte neodolatelnou vůni, která se k vám line z trouby.
1. Ze všeho nejdřív si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Do připravené mísy si nasypte cukr společně s vajíčkem. Ručním šlehačem vyšlehejte do jemné pěny.
3. Přidejte prosátou mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, sůl a máslo. Vše opět důkladně promíchejte.
4. K připravení porkmu si připravte opravdu velmi zralé banány, které vidličkou či rukou rozmačkejte a poté přidejte k ostatním ingrediencím.
5. Máslo si nechte lehce změknout a poté přidejte ke směsi.
6. Mléko nalévejte po troškách do té doby, kdy vám vznikne krásně jemné těsto.
7. Přidejte kakao a opět promíchejte.
8. Směs máte hotovou, nyní si vyskládejte do formy na muffiny papírové košíčky.
9. Košíčky vždy budete plnit to 3/4, aby vám krásně vyběhly zarovnané k okraji.
10. Kdo chce, můžete navrh nasypat kousky vlašských, či jakýchkoliv dalších ořechů. Při konzumaci příjemně křupou.
11. Pečte 25 minut.
12. Po úplynulém času stačí do jednoho píchnout špejlí pro zjištění, zda je hotovo.
A muffiny máte hotové. Jednoduchý a opravdu vynikající recept, který byste měli vyzkoušet a uvidíte sami, jak vám budou mizet ještě teplé z tácu.
Mějte se krásně a dobrou chuť!
Vaše B.
Zdroj: Barbora Benešová