Svátky Velikonoc jsou tu. Nádivky, beránci, mazance a mnoho dalšího. Hledáte rychlou večeři, nebo si zakládáte na tradičních pokrmech? Ať je to cokoliv, tato nádivka vám bude chutnat.
Svátky Velikonoc jsou tu. Nádivky, beránci, mazance a mnoho dalšího. Hledáte rychlou večeři, nebo si zakládáte na tradičních pokrmech? Ať je to cokoliv, tato nádivka vám bude chutnat.
Stejně jako Vánoce jsou Velikonoce pro nás velmi důležitý a tradiční svátek. Není divu, že ke všemu důležitému patří určité druhy pokrmů. Velikonoce jsou skoro za dveřmi, tak jsem si vám dovolila sepsat recept na nádivku, která se v naší rodině dělá po několik generací.
Jestliže jste na tom stejně a máte rádi i slané, bude se vám tato nádivka zamlouvat.
1. Ze všecho nejdřív si připravte dostatečně velkou mísu, ve které budete míchat ingredience dohromady.
2. Uzené maso si dejte do osolené vody a buď ho vařte v hrnci, nebo ten, kdo má papiňák, může použít i ten. Dbejte na to, aby maso bylo opravdu měkké.
3. Pečivo či veku si nakrájejte na kostičky a zalijte mlékem se solí. Máslo rozehřejte, nalijte k pečivu, zlehka promíchejte a nechte půl hodiny odležet.
4. Poté si rozšlehejte vejce, které postupně přimíchávejte do směsi pečiva a zároveň už můžete krájet uzené maso, které přidáte stejně tak. Přidejte muškátový oříšek, ale dávejte pozor, ať to s ním moc nepřežente, je to velmi aromatické koření, kterého v tomto případě budete potřebovat cca na špičku nože.
5. Zbývá pouze nakrájet na jemné kousky petrželku, kterou přímíchejte do připravené směsi.
Při míchání dbejte na jemnost, aby se vám to zcela nerozmočilo.
6. Připravte si vyšší pekáček nebo formu, ve které budete nádivku péct, a vymažte ji máslem nebo tukem.
7. Poté dejte do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia a pečte 35-45 minut. Já osobně mám raději nádivku po krajích lehce opečenou, takže si ji hlídám podle toho, proto někdy nechávám déle, ale záleží samozřejmě na vás.
Je to rychlé, tradiční a moc chutné jídlo.
Doufám, že se nádivka povedla a chutnala.
Mějte se krásně a přeji dobrou chuť!
Vaše B.