Rychlá večeře, lahodná chuť a super ohlas. To vše vám zaručí skvělá hermelínová pomazánka. Využijte jednoduchosti a surovin, které má každý doma a šup do kuchyně.
2 vejce, 2 camemberty…Tuto hlášku ohledně hermelínové pomazánky jedeme v rodině snad od začátku, co ji děláme. My, jakožto Češi, máme opravdu talent na chlebíčky, pomazánky a další druhy pohoštění na oslavy, Silvestr a návštěvy. I když je dnes mnoho dalších a možná i zdravějších variant, k pomazánkám si člověk najde vždycky cestu. Je to super rychlá večeře a jestli máte opravdu dobré recepty, můžete si i opravdu pochutnat.
K tomuto receptu je dobré mít čerstvé pečivo, dobré víno a nějakou další pochoutku, kterou si k pomazánce přidáte.
1. Ze všeho nejdřív si dejte vařit vejce.
TIP 1: Do vody přidejte plátek citronu, poté se vejce lépe loupají.
2. Vařte 15 minut od chvíle, kdy se začne vařit voda.
3. Mezitím si nastrouhejte nahrubo sýry Camembert do větší mísy.
4. Uvařené vejce dejte do ledové vody a nechte je zchladnout.
TIP 2: Do ledové vody přidejte i pár kostek ledu, vejce se lépe, a hlavně rychleji zchladí.
5. Vychladnuté vejce nastrouhejte do mísy se sýrem, jen s tím rozdílem, že tentokrát najemno.
6. Šunkový salám si nakrájejte na kostičky, stále dbejte, aby všechny ingredience byly najemno, nebo na malé kousky.
7. Osolte, opepřte.
8. Červenou cibuli nakrájejte najemno a přidejte ke zbytku ingrediencím.
9. Vše důkladně promíchejte, ochutnejte a případně dochuťte dle potřeb či chutí.
Zdroj: Barbora Benešová
Každý, kdo už dělal, nebo dělá, hermelínovou pomazánku ví, že to máte jako s lidmi. Každý jsme jiný, máme rádi jiné chutě a navíc známe i jiný druh pomazánek a vlastně všeho. Já osobně mám tuto pomazánku velmi ráda, protože nejsem typ, kterému nechutnají příliš tekuté či mazlavé pomazánky. Lepší míň než víc, proto si pomazánky dost často upravujeme doma podle sebe.
Doufám, že vám bude zrovna tato chutnat a alespoň ji zkusíte, a ne jednou.
Mějte se krásně a dobrou chuť!
Vaše B.
Zdroj: Barbora Benešová