Čočkový salát, který se dá jíst studený i teplý. Jestliže sháníte rychlovku k večeři, ideální recept. Vůně slaniny společně s mrkví chutná bombasticky. Kručení v břiše je na místě, hurá do kuchyně!
Čočka pro mě vždycky byla super variata, když jsem si chtěla dát nějaký druh luštěniny. Začali jsme doma dělat tuto variantu s čočkou a chytlo se to skvěle. Je to chutově opravdu dobré, překvapilo mě samotnou, jak mrkev společně se slaninou může takhle dobře chutnat. Je to hodně variabilní, tudíž si můžete něco ubrat, přidat, cokoliv.
1. Ze všeho nejdřív dejte na pánev rozehřát olej společně s kouskem másla. Mám vyzkoušené, že s máslem to chutná mnohem líp, stačí opravdu trošku.
2. Přidejte nakrájenou cibuli, na kterou po chvíli vsypte nakrájenou slaninu. Nechte na mírném ohni prohřát a lehounce nazlátnout.
3. Do směsi přidejte následně česnek, sůl a pepř. Nechte chvíli na mírném ohni spojit všechny chutě.
4. Mezitím si oloupejte a nastrouhejte nahrubo mrkev. Nemusíte se bát přidat klidně více, protože se vám objem mrkve při vaření zmenší. Tudíž můžete přidat klidně víc, záleží pro kolik lidí pokrm připravujete.
5. Nechte dusit alespoň 10 minut.
6. Do směsi přidejte kečup, pořádně osolte a opepřete.
TIP: Klidně můžete přidat i trochu červené mleté papriky.
7. Hotovou směs můžete podávat dvěma způsoby. Buď smícháte s čočkou a uděláte salát, nebo zvlášt.
Já osobně si připravím pokrm zvlášť, ale stejně to na talíři smíchám dohromady.
Budu ráda, když tento recept vyzkoušíte a uvidíte sami, že je vážně rychlý a jako variatna něčeho jiného, než steak, je super.
Mějte se krásně a dobrou chuť!
Vaše B.
Zdroj: Barbora Benešová