Chilli con carne. Jemná pikantnost, mexická atmosféra a radosti z chutí. To vše nesou puhá tři slova...Pokrm, který se dá uvařit na spoustu způsobů a přesně proto ho mám ráda.
Výhodou tohoto pokrmu je, že vlastně nepotřebuje žádné servírování. Stačí do misky a každý si naloží tolik, kolik potřebuje. Zásadním krokem k úspěšnému chilli con carne je pikantnost, hustota a pocit tepla, kterou, dle mého názoru, zaručeně zažijete.
Když jsem byla malá, tak jsme toto jídlo dělávali dost často. Jediné co mě osobně provokovalo, tak byly fazole, které se v pokrmu objevují. Jeden čas jsem je stále vyndavala po okrajích talíře, ovšem jednoho dne jsem to zkusila a zjistila, že to je mnohem lepší. A od té doby to jídlo miluji. Baví mě hravost, jemná, ale zároveň pálivější chuť, kterou doprovází fazole.
1. Na pánev nalijte olivový olej.
2. Na olej přidejte nakrájenou cibuli najemno a nechte lehce osmahnout.
3. Česnek si oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a následně přidejte k cibuli.
4. Přidejte maso a důkladně promíchejte.
5. Osolte, opepřte, přidejte červenou papriku, majoránku a koření na chilli con carne.
6. Polovinu dávky kečupu přidejte k masu a promíchejte.
7. Nalijte vodu a nechte do 20 minut dusit pod pokličkou.
8. Po 10 minutách přidejte hovězí bujón.
INFO: Kdo nechce používat bujón, použijte hovězí vývar.
9. Po uběhlém čase zkuste měkkost masa a jestliže ho máte hotové, přidejte zceděné fazole do směsi.
TIP: Některé recepty na tento pokrm přidávají i kukuřici. Je to dobré taky, ovšem já osobně to mám nejraději tímto způsobem.
10. Nechte fazole lehce prohřát.
11. Ve skleničce si rozmíchejte v troše vody solamyl, který následně přilijte do směsi a velmi důkladně promíchejte.
12. Hotový pokrm poznáte tak, že vám omáčka zhoustla.
Podávejte nejlépe s rýží.
Mějte se krásně a dobrou chuť!
Vaše B.
Zdroj: Barbora Benešová
Zdroj: Barbora Benešová