Boloňská omáčka stékající po čerstvě uvařených špagetách. Vůně koření, masa a rajčat vás jistě odláká od jakékoliv práce přímo do kuchyně. Ochutnejte, jak boloňskou omáčku vaříme my.
K boloňské omáčce jsem si jako malá hledala cestu déle. Nějak mi vadily špagety a celková konzistence tohoto jídla. Pamatuji si, jak mi mamka dokonce krájela špagety, aby nebyly tak dlouhé a já je do sebe alespoň zčásti dostala. Dnes je tomu ale úplně jinak a já se jich nemůžu nabažit.
Zajímavostí je, že opět tento pokrm bude u každého chutnat zcela jinak. A právě proto mě osobně vždycky bavilo si je dávat po různých restauracích, abych ochutnala různé varianty. My děláme špagety doma tímto způsobem, občas něco přidáme nebo naopak ubereme, ale stále chutnají naprosto božsky. Tak je zkuste taky!
1. Připravte si vyšší pánev, na kterou nakapejte olivový olej.
2. Nakrájenou cibuli a česnek přidejte na pánev a nechte změknout, ale hlídejte, aby se nic nepřipálilo.
3. Nakrájejte nebo nastrouhejte mrkev, kterou přidejte k cibuli a česneku.
4. Přidejte mleté hovězí maso a důkladně promíchejte.
5. Osolte, opepřte a nasypte koření.
6. Nalijte hovězí vývar a přiklopte pokličkou. Nechte probublat.
7. Přidejte lžičku cukru a následně rajčata.
V mezičase si můžete dát vařit těstoviny. Opravdu vám doporučuji je zkusit s celozrnnými těstovinami. Přijde mi, že následně celý pokrm chutná mnohem lépe a vy si tím vychutnáte tu pravou chuť boloňské omáčky.
8. V průběhu vaření důkladně promíchávejte a případně přidejte trochu cukru, kdybyste potřebovali.
9. Hotovou omáčku můžete podávat. Kdo chce, nasypte si navrch nastrouhaný parmazán.
A hurá do jídla! Doufám, že si tento recept zamilujete stejně jako já. :-)
Mějte se krásně.
Vaše B.
Zdroj: Barbora Benešová
Zdroj: Barbora Benešová