Avokádová pomazánka. Zdravá a výborná. Přidejte ovoce, ořechy navrch a máte skvělé pohoštění na oslavy nebo nápad na rychlou večeři!
Avokádo má buď oblíbence nebo ne. Je pravdou, že avokádo má zajímavou chuť, ale přesně to ho dělá vyjímečným. Někomu přijde, že nemá žádnou chuť, což je asi pravda, ale o to víc si s chutěmi můžete hrát vy.
Avokádovou pomazánku děláme doma už dlouho a i u návštěv měla kladný ohlas. Jestliže nevíte, jaký jste tábor za avokádo, zkuste tuto pomazánku a na základě toho můžete posoudit sami. Jde tu primárně o dochucování a vyvýšení jemnosti avokáda. Jakmile ho budete opravdu chtít ochutnat, nápady na dochucování se vám pohrnou.
1. Ze všeho nejdřív si avokádo rozkrojte a vyndejte pecku.
TIP: Kdo chce, může si pecku zasadit.
2. Vnitřek avokáda si pomocí lžičky vydlabejte a následně vložte do misky.
3. Přidejte Lučinu, česnek, sůl a pepř.
4. Vezměte si ruční mixér a směs rozšlehejte do jemné pěny.
5. Ochutnejte, zda-li není potřeba dochutit. Jestliže se nebojíte další dávky česneku, klidně si stroužek přidejte, ale poté bych se držela dál od polibků. :-D
6. Připravte si čerstvý toastový chléb, který doporučuji si opéct, a můžete podávat rodině či hostům na večírku.
Jako ozdobení a příjemný křupavý element můžete použít ořechy, hroznové víno,...
Mějte se krásně a dobrou chuť!
Vaše B.
Zdroj: Barbora Benešová
Zdroj: Barbora Benešová