Pravé americké lívance, po kterých se zapráší. Ochutnejte nadýchané lívance, které můžete podávat naslano i nasladko. Nejlepší recept zaručen!
Americké lívance známe především z klasických amerických filmových snídaní, kde jsou polévány javorovým sirupem, nebo podávány naslano se slaninou. Vždycky jsem tento recept chtěla najít a sen se stal skutečností. S radostí se s vámi podělím o nejlepší lívance, které jste kdy jedli. Věřte mi.
Výhodou je jednoznačně nadýchanost, kterou s sebou přinášejí díky kypřícímu prášku bílkem, který budete přimíchávat později. Jednoduše si tento recept naprosto zamilujete, stejně jako já a lívance u vás budou mnohem častěji, než byste si kdy mysleli.
1. Jako první si od sebe oddělte žloutky a bílky.
2. Žloutky vložte do jedné misky, bílky do druhé, nejlépe vyšší.
TIP: Do bílků dejte špetku soli pro lepší našlehání.
3. K žloutkům přidejte mouku, kypřící prášek a mléko. Vše důkladně prošlehejte.
4. Mezitím si vyšlehejte bílky se špetkou soli. Šlehejte od nejnižších po nejvyšší otáčky, sníh se lépe našlehá a tuhne.
5. Připravte si pánev, na které chcete lívance připravovat.
TIP č.2: Ideální je přímo pánev na lívance. Případně volte teflonovou pánev.
6. Pánev si rozehřejte na mírný plamen.
7. Na pánev si dejte trošku másla, já osobně postříknu avokádovým olejem. Nechte důkladně rozehřát.
8. Nalijte množství těsta a nechte, aby se lívance dělaly pomalu.
9. Jakmile budou po okrajích zlátnout a lehce obrátit, obraťte na druhou stranu.
10. Po vyjmutí z pánve můžete posypat vanilkovým cukrem, potřít marmeládou nebo přidat ovoce, navrh ozdobit jogurtem nebo Pribináčkem a celé to zasypat skořicí.
11. Podávejte nejlépe teplejší.
Mějte se krásně a dobrou chuť!
Vaše B.